• Home
  • Kantoor
    • Ons team
    • Algemene Voorwaarden
    • Tarieven
    • Klachtenregeling
  • Specialisaties
    • Aansprakelijkheidsrecht
    • Arbeidsrecht
    • Contractenrecht
    • Huurrecht, onroerende zakenrecht en bouwrecht
    • Incasso
    • Ondernemingsrecht
  • Nieuws
  • Contact
  • Vacatures

Advocaat Eindhoven

Google Beoordelingen
4.3
Gebaseerd op 13 beoordelingen
De Moel Eindhoven Advocaten
4.3
Steven Willems Google
Steven Willems Google
17:21 06 May 20
Vrienden van mij zijn erg goed geholpen.
Mustafa Cetinkol
Mustafa Cetinkol
10:19 15 Apr 20
Super advocatenbureau, contact is snel en duidelijk! Top, bedankt voor alles.
stefan van oss
stefan van oss
08:36 29 Oct 19
Sexy woman
Edwin Hermans
Edwin Hermans
19:19 26 Oct 19
Uitstekende service, snelle reacties en pro-actieve hulp.
Frank
Frank
09:39 22 Oct 19
Top kantoor! Deskundig advies met zeer prettige en korte lijnen. En belangrijk succes behaald.
Randy Polmans
Randy Polmans
11:27 11 Jun 19
Zeer vakbekwaam en daadkrachtig advocatenkantoor. Prettig om zaken mee te doen.
Sahal Souleiman
Sahal Souleiman
17:02 25 May 19
Ze helpen je echt goed en zijn ook heel vriendelijk en Amy Vincent vooral. Dus aarzel niet en laat jou problemen opgelost worden door De Moel Advocaten Eindhoven
Sahal Souleiman
Sahal Souleiman
17:02 25 May 19
Ze helpen je echt goed en zijn ook heel vriendelijk en Amy Vincent vooral. Dus aarzel niet en laat jou problemen opgelost worden door De Moel Advocaten Eindhoven
Joey Pepels
Joey Pepels
08:13 24 May 19
Beste,Mijn naam is Arianna en ik heb in oktober 2018 een zwaar werkongeval gehad op VDL. Daar wou niemand mij helpen ze wouden zelfs niet toegeven dat het hun fout was. Dankzij mijn vriend ben ik terecht gekomen bij deze advocaten bureau. Mevrouw Vincent heeft ons en is ons nog steeds goed aan helpen. Aangezien ik niet mag werken kunnen wij dankzij haar alles betalen enz.. Wij zijn haar super dankbaar voor wat ze al heeft gedaan, en voor wat ze nog gaat doen voor ons. Dank u Amy je bent de beste.
Admin ACT Google Apps
Admin ACT Google Apps
12:01 23 May 19
Perfecte service. Floris is heel proactief en denkt mee. Verder geven ze goed inzicht in de activiteiten en reageren ze snel op vragen.
Admin ACT Google Apps
Admin ACT Google Apps
12:01 23 May 19
Perfecte service. Floris is heel proactief en denkt mee. Verder geven ze goed inzicht in de activiteiten en reageren ze snel op vragen.
diana box
diana box
11:37 23 May 19
Mevrouw Vincent is een vriendelijke advocate die graag met haar klant meedenkt en zelfs in de weekenden mijn dringende vragen beantwoordde. Wat ik vooral erg prettig vond is haar engelengeduld. Dank je wel Amy!
powered by Google
js_loader

17 februari 2016

Ontslag middels een vaststellingsovereenkomst

Een van de mogelijkheden waardoor een arbeidsovereenkomst kan komen te eindigen, is de vaststellingsovereenkomst. Dit betreft een beëindigingsovereenkomst waarbij zowel de werkgever als de werknemer instemmen met een ontslag met wederzijds goedvinden. Het voordeel van deze ontslagmethode is dat er geen juridische procedure bij de rechtbank of het UWV gevoerd hoeft te worden. Dit brengt minder kosten met zich mee.

Wettelijke vereisten
Op grond van artikel 7:670b Burgerlijk Wetboek dient een overeenkomst waarmee een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd schriftelijk te zijn overeengekomen. Daarnaast geldt dat in de overeenkomst een bedenktermijn dient te zijn opgenomen. Dit houdt in dat de werknemer het recht heeft om de vaststellingsovereenkomst (zonder opgaaf van redenen binnen 14 dagen na de datum waarop de overeenkomst tot stand is gekomen) schriftelijk te ontbinden. Indien in de vaststellingsovereenkomst geen bedenktijd is opgenomen, dan bedraagt de bedenktermijn voor de werknemer drie weken. De werknemer kan deze bedenktijd gebruiken om (alsnog) juridisch advies in te winnen. Verder wordt in de vaststellingsovereenkomst de einddatum van de dienstbetrekking bepaald en kunnen afspraken worden gemaakt over een eventuele vrijstelling van werkzaamheden, een outplacementvergoeding, het inleveren van bedrijfseigendommen, een eindafrekening en het concurrentie-, relatie- en geheimhoudingsbeding. Al deze aspecten zijn echter afhankelijk van de omstandigheden van het geval en de voorwaarden die partijen bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst zijn overeengekomen.

Hierna worden enkele punten besproken waar de werknemer bij een ontslag met wederzijds goedvinden in ieder geval rekening mee dient te houden.

Transitievergoeding
De werkgever kan aan de werknemer een transitievergoeding uitkeren. Een transitievergoeding is de werkgever in beginsel verplicht aan de werknemer te verstrekken indien deze twee jaar of langer in dienst is geweest. Er bestaat echter geen recht op een transitievergoeding bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. In dat geval bepalen werkgever en werknemer namelijk zelf onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst komt te eindigen, zodat (volgens de wetgever) een transitievergoeding niet verplicht is. De werkgever staat het wel vrij om de werknemer financieel tegemoet te komen. In dat laatste geval wordt veelal aansluiting gezocht bij de berekening van de transitievergoeding.

WW-uitkering
Daarnaast dient de vaststellingsovereenkomst zodanig geformuleerd te worden dat de werknemer zijn recht op een WW-uitkering niet verspeelt. Het is lastig hierover garanties te bieden (de beoordeling tot toekenning van een WW-uitkering ligt immers bij het UWV), maar bij invulling van de vaststellingsovereenkomst kan hier wel in bepaalde mate rekening mee worden gehouden. Overigens verplichtte het UWV tot 1 oktober 2006 de werknemer zich te verweren tegen een ontslag. Indien geen verweer werd gevoerd, werd destijds de WW-uitkering blijvend en geheel geweigerd. Na 1 oktober 2006 is deze verwijtbaarheidstoets gewijzigd, in die zin dat een WW-uitkering geweigerd wordt indien het ontslag te wijten is aan de werknemer zelf. Door deze wetswijziging kunnen werknemers aldus wel een WW-uitkering krijgen na een ontslag met wederzijds goedvinden.

Opzegtermijn
Tot slot speelt nog de (fictieve) opzegtermijn. Dit houdt in dat bij de beëindiging van de dienstbetrekking rekening gehouden dient te worden met de wettelijke opzegtermijn. Indien een dienstbetrekking eindigt zonder toepassing van de geldende opzegtermijn en de werknemer ontvangt een (transitie)vergoeding, dan wordt deze (transitie)vergoeding door het UWV aangemerkt als loon over de opzegtermijn die niet in acht is genomen. Dit heeft tot gevolg dat de ingangsdatum van de WW-uitkering later aanvangt.

Juridisch advies
Heeft u als werknemer een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever ontvangen? Neem dan direct contact op met ons kantoor en ga niet zonder meer over tot ondertekening van de aangeboden overeenkomst. Wij bekijken de vaststellingsovereenkomst kritisch voor u en adviseren u graag. Indien nodig kunnen wij hierover in onderhandeling treden met uw werkgever. Veelal ontvangt u als werknemer een budget voor het inwinnen van juridisch advies, zodat niet u, maar uw werkgever deze kosten voor zijn rekening neemt.

Neem contact op met ons kantoor

Tags: beëindigingsovereenkomst, ontslag, transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst, ww-uitkering

Beroepsorganisaties

Nederlandse Orde van Advocaten
Raad voor Rechtsbijstand

Indexeringsclausule in een huurovereenkomst: balanceren tussen redelijkheid en rechtvaardigheid

12 maart 2024 Door Chantal Simons

In de dynamische wereld van huurrecht, waar huurders en verhuurders voortdurend hun belangen … [Lees verder...]

Stoppen met alimentatie betalen omdat inkomen is gedaald ten gevolge van de coronacrisis?

22 februari 2021 Door Marc Burgers

Ondernemend Nederland wordt hard getroffen door de maatregelen die door de overheid zijn genomen om … [Lees verder...]

Kan een werkgever het dragen van een mondkapje verplicht stellen?

11 februari 2021 Door Amy Vincent

De overheid heeft bepaald dat iedereen vanwege het coronavirus vanaf 1 december 2020 verplicht is om … [Lees verder...]

Minder huur betalen tijdens de coronacrisis. De rechtbank beslist dat het mogelijk is.

29 januari 2021 Door Floris de Moel

Veel ondernemers worden op financieel gebied hard geraakt door de coronacrisis. Waar mogelijk worden … [Lees verder...]

Arbeidsrecht

25 januari 2021 Door Amy Vincent

Hebben uitzendkrachten/oproepkrachten ook recht op doorbetaling van loon als er geen of minder werk … [Lees verder...]

Indexering alimentatie per 1 januari 2021

17 december 2020 Door Marc Burgers

In de Wet is bepaald dat een door de rechter vastgestelde alimentatie en een alimentatie die … [Lees verder...]

Mag een persoon die samenwoont met een huurder in het gehuurde blijven na het overlijden van de huurder?

23 november 2020 Door Floris de Moel

In de wet (artikel 7:268 BW) zijn hieromtrent regels opgenomen. Of een persoon die samen met de … [Lees verder...]

Weblog archief

Copyright © 2025 | Privacy Policy | Ontwerp LawPress