• Home
  • Kantoor
    • Ons team
    • Algemene Voorwaarden
    • Tarieven
    • Klachtenregeling
  • Specialisaties
    • Aansprakelijkheidsrecht
    • Arbeidsrecht
    • Contractenrecht
    • Huurrecht, onroerende zakenrecht en bouwrecht
    • Incasso
    • Ondernemingsrecht
  • Nieuws
  • Contact
  • Vacatures

Advocaat Eindhoven

Google Beoordelingen
4.3
Gebaseerd op 13 beoordelingen
De Moel Eindhoven Advocaten
4.3
Steven Willems Google
Steven Willems Google
17:21 06 May 20
Vrienden van mij zijn erg goed geholpen.
Mustafa Cetinkol
Mustafa Cetinkol
10:19 15 Apr 20
Super advocatenbureau, contact is snel en duidelijk! Top, bedankt voor alles.
stefan van oss
stefan van oss
08:36 29 Oct 19
Sexy woman
Edwin Hermans
Edwin Hermans
19:19 26 Oct 19
Uitstekende service, snelle reacties en pro-actieve hulp.
Frank
Frank
09:39 22 Oct 19
Top kantoor! Deskundig advies met zeer prettige en korte lijnen. En belangrijk succes behaald.
Randy Polmans
Randy Polmans
11:27 11 Jun 19
Zeer vakbekwaam en daadkrachtig advocatenkantoor. Prettig om zaken mee te doen.
Sahal Souleiman
Sahal Souleiman
17:02 25 May 19
Ze helpen je echt goed en zijn ook heel vriendelijk en Amy Vincent vooral. Dus aarzel niet en laat jou problemen opgelost worden door De Moel Advocaten Eindhoven
Sahal Souleiman
Sahal Souleiman
17:02 25 May 19
Ze helpen je echt goed en zijn ook heel vriendelijk en Amy Vincent vooral. Dus aarzel niet en laat jou problemen opgelost worden door De Moel Advocaten Eindhoven
Joey Pepels
Joey Pepels
08:13 24 May 19
Beste,Mijn naam is Arianna en ik heb in oktober 2018 een zwaar werkongeval gehad op VDL. Daar wou niemand mij helpen ze wouden zelfs niet toegeven dat het hun fout was. Dankzij mijn vriend ben ik terecht gekomen bij deze advocaten bureau. Mevrouw Vincent heeft ons en is ons nog steeds goed aan helpen. Aangezien ik niet mag werken kunnen wij dankzij haar alles betalen enz.. Wij zijn haar super dankbaar voor wat ze al heeft gedaan, en voor wat ze nog gaat doen voor ons. Dank u Amy je bent de beste.
Admin ACT Google Apps
Admin ACT Google Apps
12:01 23 May 19
Perfecte service. Floris is heel proactief en denkt mee. Verder geven ze goed inzicht in de activiteiten en reageren ze snel op vragen.
Admin ACT Google Apps
Admin ACT Google Apps
12:01 23 May 19
Perfecte service. Floris is heel proactief en denkt mee. Verder geven ze goed inzicht in de activiteiten en reageren ze snel op vragen.
diana box
diana box
11:37 23 May 19
Mevrouw Vincent is een vriendelijke advocate die graag met haar klant meedenkt en zelfs in de weekenden mijn dringende vragen beantwoordde. Wat ik vooral erg prettig vond is haar engelengeduld. Dank je wel Amy!
powered by Google
js_loader

7 maart 2019

Een bedrijfsongeval dat niemand zag en hoorde gebeuren

Werknemer claimt een bedrijfsongeval te hebben gehad. Dit is echter door niemand gezien of gehoord. Hij is twee keer naar het ziekenhuis geweest. De eerste keer op de dag van het vermeende bedrijfsongeval en de tweede keer vijf dagen later. Pas bij het tweede ziekenhuisbezoek wordt een breuk in de pols van de werknemer geconstateerd. Werknemer stelt werkgever aansprakelijk voor de door hem geleden en nog te lijden schade. Werkgever stelt zich op het standpunt dat niet aangetoond kan worden dat de breuk tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is ontstaan. Hoe ver rijkt de bewijslast van de werknemer en krijgt hij (in hoger beroep) gelijk?

Feitencomplex

De werknemer in kwestie is werkzaam in de bouw in de functie van asbestsaneerder. Tijdens het verwijderen van leidingwerk krijgt de werknemer een ijzeren staaf op zijn rechterpols. De gevolgen lijken kort na het ongeval mee te vallen en de werknemer besluit gewoon door te werken. Gedurende de dag worden de pijnklachten echter steeds erger en de werknemer besluit laat op de middag alsnog naar het ziekenhuis te gaan. Onderzoeken tonen aan dat de werknemer wel pijn heeft, maar er worden geen afwijkingen waargenomen. De werknemer wordt naar huis gestuurd en hij meldt zich de volgende dag bij zijn werkgever teneinde zijn werkzaamheden weer op te pakken. Vijf dagen later gaat de werknemer opnieuw naar het ziekenhuis en ditmaal wordt wel vastgesteld dat de pols van de werknemer is gebroken en dat een operatie nodig is. De gevolgen voor de toekomst zijn groot. De werknemer kan zijn rechter arm nog enkel gebruiken voor licht ondersteunende activiteiten.  

Uitspraak rechtbank

De werknemer stelt zijn werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van het bedrijfsongeval. In eerste aanleg heeft de kantonrechter geoordeeld dat niet voldoende is vast te komen staan dat en hoe een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden. Niemand heeft het ongeval zien of horen gebeuren en de werknemer had geen zichtbaar letsel toen hij de eerste keer naar het ziekenhuis ging. Er kan geen causaal verband worden aangenomen tussen het vermeende bedrijfsongeval en het letsel van de werknemer. Hij zou immers tussen de ziekenhuisbezoeken in ook bijvoorbeeld thuis kunnen zijn gevallen.

Uitspraak hof

Het Hof gaat niet mee in dit oordeel van de kantonrechter. De werknemer die een schadevergoeding vordert zal moeten stellen en zo nodig bewijzen dat hij schade heeft geleden in de uitoefening van zijn werkzaamheden. De werknemer hoeft niet aan te tonen wat de toedracht of de oorzaak is geweest van het ongeval. Omdat de werknemer op de dag van het bedrijfsongeval naar het ziekenhuis is geweest en aldaar is vastgesteld dat de werknemer in ieder geval pijnklachten had aan zijn pols, is het voldoende aannemelijk dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden een bedrijfsongeval is overkomen. Dat de werkgever niet wist dat een ongeval had plaatsgevonden, zij daardoor geen onderzoek heeft kunnen doen, de exacte toedracht niet vast heeft kunnen stellen en geen maatregelen heeft kunnen nemen doet er niet toe.

Zorgplicht werkgever

Nu vaststaat dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade heeft geleden, is de werkgever in beginsel aansprakelijk voor de schade tenzij de werkgever aantoont dat zij haar zorgplicht is nagekomen. De werkgever heeft de werknemer algemene beschermingsmiddelen zoals beschermende kleding verstrekt en heeft haar werknemers ook algemene veiligheidsinstructies gegeven. Dit is volgens het Hof echter niet voldoende. De instructies van de werkgever zijn niet voldoende toegespitst geweest op de risico’s die verbonden waren aan de werkzaamheden van de werknemer. Geconcludeerd wordt dat de werkgever haar zorgplicht ten opzichte van de werknemer heeft geschonden.

Schadevergoeding

De werkgever wordt door het Hof veroordeeld tot vergoeding van de schade geleden door de werknemer en veroordeelt de werkgever tot betaling van een voorschot op de schadevergoeding ten bedrage van € 15.000,00 (arrest de dato 4 september 2018 van Gerechtshof Den Haag).

Advies

Heeft u een bedrijfsongeval gehad en daardoor schade geleden? Leg uw situatie kosteloos voor aan mr. Amy Vincent en laat haar een eerste inschatting maken van de haalbaarheid van uw schadeverhaal.

Tags: bedrijfsongeval, schadevergoeding, zorgplicht

Beroepsorganisaties

Nederlandse Orde van Advocaten
Raad voor Rechtsbijstand

Indexeringsclausule in een huurovereenkomst: balanceren tussen redelijkheid en rechtvaardigheid

12 maart 2024 Door Chantal Simons

In de dynamische wereld van huurrecht, waar huurders en verhuurders voortdurend hun belangen … [Lees verder...]

Stoppen met alimentatie betalen omdat inkomen is gedaald ten gevolge van de coronacrisis?

22 februari 2021 Door Marc Burgers

Ondernemend Nederland wordt hard getroffen door de maatregelen die door de overheid zijn genomen om … [Lees verder...]

Kan een werkgever het dragen van een mondkapje verplicht stellen?

11 februari 2021 Door Amy Vincent

De overheid heeft bepaald dat iedereen vanwege het coronavirus vanaf 1 december 2020 verplicht is om … [Lees verder...]

Minder huur betalen tijdens de coronacrisis. De rechtbank beslist dat het mogelijk is.

29 januari 2021 Door Floris de Moel

Veel ondernemers worden op financieel gebied hard geraakt door de coronacrisis. Waar mogelijk worden … [Lees verder...]

Arbeidsrecht

25 januari 2021 Door Amy Vincent

Hebben uitzendkrachten/oproepkrachten ook recht op doorbetaling van loon als er geen of minder werk … [Lees verder...]

Indexering alimentatie per 1 januari 2021

17 december 2020 Door Marc Burgers

In de Wet is bepaald dat een door de rechter vastgestelde alimentatie en een alimentatie die … [Lees verder...]

Mag een persoon die samenwoont met een huurder in het gehuurde blijven na het overlijden van de huurder?

23 november 2020 Door Floris de Moel

In de wet (artikel 7:268 BW) zijn hieromtrent regels opgenomen. Of een persoon die samen met de … [Lees verder...]

Weblog archief

Copyright © 2025 | Privacy Policy | Ontwerp LawPress