• Home
  • Kantoor
    • Ons team
    • Algemene Voorwaarden
    • Tarieven
    • Klachtenregeling
  • Specialisaties
    • Aansprakelijkheidsrecht
    • Arbeidsrecht
    • Contractenrecht
    • Huurrecht, onroerende zakenrecht en bouwrecht
    • Incasso
    • Ondernemingsrecht
  • Nieuws
  • Contact
  • Vacatures

Advocaat Eindhoven

Google Beoordelingen
4.3
Gebaseerd op 13 beoordelingen
De Moel Eindhoven Advocaten
4.3
Steven Willems Google
Steven Willems Google
17:21 06 May 20
Vrienden van mij zijn erg goed geholpen.
Mustafa Cetinkol
Mustafa Cetinkol
10:19 15 Apr 20
Super advocatenbureau, contact is snel en duidelijk! Top, bedankt voor alles.
stefan van oss
stefan van oss
08:36 29 Oct 19
Sexy woman
Edwin Hermans
Edwin Hermans
19:19 26 Oct 19
Uitstekende service, snelle reacties en pro-actieve hulp.
Frank
Frank
09:39 22 Oct 19
Top kantoor! Deskundig advies met zeer prettige en korte lijnen. En belangrijk succes behaald.
Randy Polmans
Randy Polmans
11:27 11 Jun 19
Zeer vakbekwaam en daadkrachtig advocatenkantoor. Prettig om zaken mee te doen.
Sahal Souleiman
Sahal Souleiman
17:02 25 May 19
Ze helpen je echt goed en zijn ook heel vriendelijk en Amy Vincent vooral. Dus aarzel niet en laat jou problemen opgelost worden door De Moel Advocaten Eindhoven
Sahal Souleiman
Sahal Souleiman
17:02 25 May 19
Ze helpen je echt goed en zijn ook heel vriendelijk en Amy Vincent vooral. Dus aarzel niet en laat jou problemen opgelost worden door De Moel Advocaten Eindhoven
Joey Pepels
Joey Pepels
08:13 24 May 19
Beste,Mijn naam is Arianna en ik heb in oktober 2018 een zwaar werkongeval gehad op VDL. Daar wou niemand mij helpen ze wouden zelfs niet toegeven dat het hun fout was. Dankzij mijn vriend ben ik terecht gekomen bij deze advocaten bureau. Mevrouw Vincent heeft ons en is ons nog steeds goed aan helpen. Aangezien ik niet mag werken kunnen wij dankzij haar alles betalen enz.. Wij zijn haar super dankbaar voor wat ze al heeft gedaan, en voor wat ze nog gaat doen voor ons. Dank u Amy je bent de beste.
Admin ACT Google Apps
Admin ACT Google Apps
12:01 23 May 19
Perfecte service. Floris is heel proactief en denkt mee. Verder geven ze goed inzicht in de activiteiten en reageren ze snel op vragen.
Admin ACT Google Apps
Admin ACT Google Apps
12:01 23 May 19
Perfecte service. Floris is heel proactief en denkt mee. Verder geven ze goed inzicht in de activiteiten en reageren ze snel op vragen.
diana box
diana box
11:37 23 May 19
Mevrouw Vincent is een vriendelijke advocate die graag met haar klant meedenkt en zelfs in de weekenden mijn dringende vragen beantwoordde. Wat ik vooral erg prettig vond is haar engelengeduld. Dank je wel Amy!
powered by Google
js_loader

14 juli 2015

Beëindigingsovereenkomst WWZ proof

Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in het arbeidsrecht doorgevoerd. Uiteraard streven wij ernaar de modellen in onze webshop actueel te houden. Om deze reden hebben wij het model van de beëindigingsovereenkomst recentelijk in overeenstemming gebracht met de huidige wetgeving en is deze aldus WWZ proof! In het navolgende worden de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Wijzigingen in de modelovereenkomst
Door invoering van de Wet Werk en Zekerheid heeft de voorheen gehanteerde kantonrechtersformule plaats gemaakt voor de transitievergoeding. Hoewel bij een beëindiging met wederzijds goedvinden een vergoeding niet verplicht is, wordt in de praktijk vaak aangesloten bij de transitievergoeding (voorheen bij de kantonrechtersformule). De transitievergoeding is enerzijds bedoeld als compensatie voor het ontslag en anderzijds is deze bedoeld om de werknemer met behulp van de hiermee gemoeide financiële middelen in staat te stellen de transitie naar een andere baan te vergemakkelijken. In de toelichting op het model van de beëindigingsovereenkomst leest u op welke wijze u kunt berekenen wat de hoogte van de transitievergoeding in een specifiek geval zou moeten zijn.

Daarnaast is er een nieuw onderdeel, verband houdende met het gewijzigde artikel 7:670 lid 2 Burgerlijk Wetboek, aan onze model beëindigingsovereenkomst toegevoegd. Voorgenoemd artikel bepaalt dat een werknemer het recht heeft om de beëindigingsovereenkomst zonder opgaaf van redenen, binnen veertien dagen na de datum waarop de overeenkomst tot stand is gekomen, door een schriftelijke, aan de werkgever gerichte, verklaring te ontbinden. Indien de werkgever verzuimt de werknemer in de beëindigingsovereenkomst te wijzen op deze bedenktijd, wordt de termijn waarbinnen de werknemer de beëindigingsovereenkomst zonder opgaaf van redenen kan ontbinden drie weken in plaats van twee weken. Elk beding waarbij dit recht wordt uitgesloten of beperkt, is nietig.

Een derde belangrijke wijziging die gevolgen heeft voor de beëindigingsovereenkomst, houdt verband met het concurrentiebeding. Het concurrentiebeding (c.q. relatiebeding) is een beding tussen werkgever en werknemer waarbij werknemer wordt beperkt in zijn bevoegdheid om na het einde van de arbeidsovereenkomst op zekere wijze werkzaam te zijn (artikel 7:653 Burgerlijk Wetboek). Nieuw is dat een concurrentiebeding in een tijdelijk contract slechts is toegestaan als de werkgever dit beding zodanig motiveert dat er in dat specifieke geval wel zwaarwichtige bedrijfs- of dienstbelangen zijn die een concurrentiebeding noodzakelijk maken. Aangezien een concurrentiebeding dus niet meer zo vanzelfsprekend is als voorheen hebben wij de bepaling rondom het concurrentiebeding in de model beëindigingsovereenkomst als facultatief opgenomen. In de toelichting op de beëindigingsovereenkomst leest u meer over de regelgeving rondom het concurrentiebeding.

Advies
Heeft u vragen over de nieuwe Wet werk en zekerheid of heeft u hieromtrent juridisch advies nodig? Aarzel dan niet en neem direct contact op met ons kantoor. Wij staan u graag te woord.

[product id=”3037″ sku=””]

Neem contact op met ons kantoor

Tags: beëindigingsovereenkomst, wet werk en zekerheid, wwz

Beroepsorganisaties

Nederlandse Orde van Advocaten
Raad voor Rechtsbijstand

Laatste publicaties

Kan een werkgever het dragen van een mondkapje verplicht stellen?

11 februari 2021 Door Amy Vincent

De overheid heeft bepaald dat iedereen vanwege het coronavirus vanaf 1 december 2020 verplicht is om een mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimten, het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Maar hoe zit het met het dragen … [Lees verder...]

Arbeidsrecht

25 januari 2021 Door Amy Vincent

Hebben uitzendkrachten/oproepkrachten ook recht op doorbetaling van loon als er geen of minder werk is ten gevolge van COVID-19? Ten gevolge van COVID-19 hebben veel werkgevers geen of minder werk. Onder andere zijn horecagelegenheden gedwongen … [Lees verder...]

Recht op thuiswerken?

26 juni 2020 Door Marc Burgers

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Werkgevers richten werkplekken anders in en roepen werknemers weer op om op locatie te komen werken. Dit terwijl voorlopig zoveel mogelijk thuiswerken wel het uitgangspunt blijft. Hebben … [Lees verder...]

Copyright © 2025 | Privacy Policy | Ontwerp LawPress